Кремль відреагував на фото Путіна з бойовиком «Вагнером»

Сьогодні, 13 січня, в одній із соціальних мереж появилась фотографія президента Росії Володимира Путіна у компанії Дмитра Уткіна «Вагнера», який є керівником приватної військової компанії, бійці якого воюють на Донбасі та в Сирії.


Новину повідомляє «Преса України».

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков одразу спростував факт спілкування між Путіном і «Вагнером». Зазначивши, що фото найімовірніше було зроблено у кулуарах Кремля, під час урочистого прийому з нагоди святкування Дня Героїв Вітчизни.

«У кулуарах прийому президент багато фотографувався з гостями. Ймовірно, це одна з таких фотографій. Окремого спілкування ні з ким не було», – заявив Пєсков.

Дане фото було викладене в одній із сепаратистких груп у соцмережі із підписом – «Президент Російської Федерації із невідомими». Окрім Дмитра Уткіна «Вагнера», на ньому також присутній його заступник Андрій Трошевич.

Зазначимо, що офіційно батальйону «ПВК Вагнера» не існує. Однак згідно із відкритих даних – люди Уткіна в числі «ввічливих людей» брали участь у анексії Криму, після чого здійснювали зачистки серед проросійських бойовиків на Донбасі.