Соболєв запропонував замінити зарплату депутатів субсидіями

Народний депутат від парламентської фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв заявив, що депутатам в нинішніх умовах не потрібно виплачувати заробітну плату. Про це він розповів в ефірі одного українського телеканалу.

Новину передає «Преса України»

На думку Соболєва, підвищувати заробітну плату народним депутатам необхідно в саму останню чергу. Оскільки понад 70% парламентарів її взагалі не потребують. Наразі він пропонує виплачувати зарплату, як субсидію.

«Депутати повинні отримати високу зарплату, але останніми, коли вже буде у всіх, і ми тоді скажемо, що попрацювали заслужено. В нинішніх умовах я за те, щоб зарплата виплачувалася як субсидія. 70% парламенту не потребує зарплати», – зазначив нардеп.

В свою чергу нардеп від БПП Валерій Карпунцов вважає, що коли для депутатів заробітна плата не буде головним, то ніколи не буде порядку у країні. На його думку, кожна людина має отримувати за свою працю адекватну оплату.

«Кожна людина має право на гідну оплату праці, але це має бути в адекватній системі координат економіки нашої держави …Мені не вистачає зарплати, у мене троє дітей, велика родина, я живу за рахунок накопичення», – розповів Карпунцов.

Зазначимо, що сьогодні в парламенті розглядався бюджет Верховної Ради, який передбачає підвищення заробітної плати депутатам. Однак для його прийняття не хватило голосів, документ було відправлено на доопрацювання.