Хочете швидко і смачно перекусити, але не хочете довго готувати?
Тоді вам терміново потрібно дізнатися рецепт лінивих вареників. Блюдо просте, але дуже апетитне, справжня «паличка-виручалочка» для будь-якої господині!
Тоді вам терміново потрібно дізнатися рецепт лінивих вареників. Блюдо просте, але дуже апетитне, справжня «паличка-виручалочка» для будь-якої господині!
Чому «ліниві»?
Вареники – це традиційне слов’янське блюдо. Вони являють собою вироби з прісного тіста з начинкою з овочів, ягід, грибів, м’яса та інших продуктів. А «ліниві вареники – це суміш тіста і начинки, щось середнє між варениками і галушками.
Як готувати таке блюдо?
Як приготувати апетитні, прості і дуже смачні ліниві вареники? Пропонуємо кілька цікавих способів.
Спосіб №1
Самий найпоширеніший варіант – «ліниві вареники з сиром. Щоб їх приготувати, знадобиться:
500 грамів сиру;
15 склянки борошна;
три столові ложки цукру;
два яйця;
три столові ложки вершкового масла.
Приготування:
Спочатку потрібно перетерти сир через сито, пропустити його через м’ясорубку або подрібнити на блендері. У підсумку він повинен стати практично однорідним.
Вершкове масло розтопіть і додайте в сир разом з цукром і яйцями, все гарненько перемішайте.
Тепер введіть в сирний складу борошно, замісіть досить щільне, але еластичне тісто.
Розділіть тісто на порції, розкачайте кожну в джгут і наріжте його на невеликі шматочки.
Відварити вареники до готовності.
Спосіб №2
Можна зробити смачні вареники з родзинками з манної крупи, вийде дуже смачно! Список необхідних інгредієнтів:
2 яйця;
15 склянки манної крупи;
450-500 грамів сиру;
три столові ложки цукру;
пакетик ваніліну;
3/4 склянки родзинок.
Опис процесу приготування:
Першим ділом залийте гарячою водою ізюм, щоб він розм’як і розпух.
Сир розітріть з цукром за допомогою виделки, сита або блендера.
Додайте в сирну суміш яйця і ванілін, все ретельно перемішайте
Вводите манну крупу порційно, постійно перемішуючи склад.
Далі додайте розм’яклий родзинки і ще раз все добре перемішайте.
З тіста сформуйте кульки чи інші фігурки, покладіть в киплячу воду і варіть до повної готовності.
Спосіб №3
Спробуйте зробити картопляні «ліниві вареники. Ось що для цього знадобиться:
п’ять картоплин середніх розмірів;
половина склянки сметани;
50 грамів твердого сиру (краще всього використовувати трохи підсохлий);
склянка кукурудзяного або пшеничного борошна;
дві чайних ложки солі;
два зубчики часнику;
два яйця.
Покрокова інструкція:
Картоплю треба зварити прямо в шкірці, а потім подрібнити до однорідності будь-яким способом: товкачиком, на м’ясорубці або за допомогою блендера.
Часник роздушіть на часниковому пресі або натріть на дрібній тертці.
Сир натріть на тертці.
Введіть в картопляне пюре сметану, яйця, сіль, часник і сир, все ретельно перемішайте.
Далі поступово додайте борошно і місіть тісто, щоб воно стало однорідним і еластичним.
Розкачайте тісто в «ковбаску» і наріжте її на невеликі шматочки.
Зваріть вареники і подавайте як гарнір до м’ясного або рибного блюда або як самостійну закуску.
Спосіб №4
Хочете порадувати дитину корисним і смачним десертом? Тоді приготуйте дитячі бананові «ліниві вареники. Для цього вам буде потрібно:
1 великий банан;
300 грамів сиру;
одне куряче яйце;
100 грамів борошна;
одна-дві столових ложки цукру;
пакетик ваніліну або чайна ложка ванільного цукру.
Спосіб приготування:
Сир протріть через сито, подрібніть блендером, пропустіть через м’ясорубку або просто розімніть вилкою, щоб добитися однорідності.
Введіть в сир яйце, цукор і ванілін, перемішайте все.
Банан очистіть і подрібніть будь-яким зручним для вас способом, додайте його до сирної маси.
Поступово вводите борошно, замішуючи тісто.
Сформуйте вареники і зваріть їх.
Спосіб №5
Цей рецепт точно порадує гурманів. Для приготування потрібно:
250 грамів сиру;
одне куряче яйце;
сім столових ложок цукру;
15 вишеньок;
склянку борошна.
Опис процесу приготування:
Сир розітріть з яйцем і цукром (візьміть чотири столові ложки, решта піде в начинку). Щоб домогтися однорідності, можна використовувати міксер, блендер або звичайну вилку.
Додайте борошно, замісіть щільне тісто.
Вишню промийте, видаліть кісточки.
Розділіть тісто на п’ятнадцять рівних частин, сформуйте коржі. У центр кожного покладіть по вишеньці і насипте по жменьці цукру, потім защипайте краю і сформуйте кульку.
Зваріть вишневі «ліниві вареники і насолоджуйтеся їх смаком.
Спосіб №6
Хочете порадувати себе, близьких або гостей? Тоді приготуйте шоколадні вареники.
Список необхідних інгредієнтів:
Список необхідних інгредієнтів:
300 грамів сиру;
два курячих яйця;
4 столових ложки цукру;
6 столових ложок порошку какао;
третина чайної ложки кориці;
приблизно 15 склянки борошна.
Приготування:
Сир потрібно розтерти з яйцями і цукром, щоб він придбав однорідну консистенцію.
Додайте какао і корицю, все добре і ретельно розмішайте.
Вводите в суміш борошно, щоб у підсумку у вас вийшло еластичне тісто коричневого відтінку. Какао має повністю розчинитися, грудки розбивайте.
З тіста сформуйте вареники будь-якої форми і зваріть їх.
Спосіб №7
На гарнір можна подати картопляно-грибні «ліниві вареники. Буде потрібно:
500 г картоплі;
200 г грибів;
100 г манки;
1 цибулина;
1-2 яйця;
сіль за смаком;
олія для смаження.
Приготування:
Картоплю зваріть і пюрируйте, додайте яйце, манну крупу і сіль.
Гриби наріжте, цибулю очистіть і наріжте. Обсмажте все на олії.
Введіть в картопляне пюре цибулю з грибами, замісіть тісто.
Сформуйте і відваріть в підсоленій воді вареники.
Поради
Рекомендації господиням:
Багатьом цікаво, скільки варити «ліниві вареники. Засікати час необов’язково. Просто почекайте, поки вони спливуть, це буде говорити про готовність.
Подавайте вареники гарячими та тільки що звареними. Заправте їх сметаною, джемом (якщо вони солодкі) або чим-небудь іншим.
Готові вареники можна запастися про запас. Зберігайте їх в морозильній камері, а щоб вони не злиплися, спочатку заморозьте на деку або підносі, а потім перекладайте в контейнер або пакет.
Щоб красиво оформити страву, вареники можна формувати різними способами, наприклад, в ідеї кульок, ковбасок, зірочок і так далі. А можна для нарізання тіста використовувати фігурні трафарети або формочки.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар